Max Laser samenwerking

Power Pearl en Max Laser hebben de handen in elkaar geslaan.  Op die manier bieden wij de mogelijkheid aan onze klanten om op een gemakkelijke manier en in een vertrouwde omgeving zich voorgoed van ongewenste haargroei te ontdoen.

Wie is max-laser?

Dé specialist in veilige en pijnloze laserontharing met 100% veilige High-Tech laserapparatuur van de nieuwste generatie: de Milesman Diodelaser.  Bij MAX-laser wordt u uitsluitend behandeld door vakkundig geschoold personeel. MAX-laser staat open voor al uw persoonlijke wensen op gebied van laserontharen.

Laat uw wens vervullen in een haarvrije en ultra gladde huid ...

  • Geen pijnlijke hars- of irriterende en tijdrovende scheerbeurten meer...
  • Geen last meer van ingegroeide haren....
  • In (of zonder) bikini, top of zwemshort op ieder moment van de dag...
  • MAX-Laser maakt uw droom waar! 

Hoe werkt het?

De gekoelde kop van het laserapparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De energie die vrijkomt uit de diode laser wordt door het pigment dat zich onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor de haarfollikel wordt vernietigd, geen voedingsstoffen meer krijgt en de haar na ca. 2 weken voorgoed verdwenen is. Door het maar zo kort af geven van warmte en het gebruik van de uiterst gekoelde kop (0,5 tot -4°C) zal de huid in de omgeving van het haartje goed beschermd blijven. Het laserlicht heeft een golflengte van 810nm, dit is de ideale golflengte om door het pigment van de haar opgenomen te worden, zonder dat de bloedvaten en lymfe in het weefsels geraakt worden.

Welke voordelen biedt de Milesman diodelaser?

De diodelaser kan op ieder huidtype (zowel licht als donkere huidtypes) ingesteld worden, zodat een optimaal resultaat bereikt wordt.  De Milesman diodelaser heeft een gekoelde kop (0,5 tot -4°C), welke een bijzonder koelend effect op de huid heeft waardoor de behandeling als haast pijnloos ervaren wordt.

Hoe verloopt een behandeling met de diodelaser?

Eerst wordt de te behandelen zone geschoren met een scheermesje.  Vervolgens wordt de behandelzone nauwkeurig afgetekend.  Een specifieke coolinggel wordt aangebracht op het te behandelen gebied.  Uit voorzorg wordt een speciale laserbril gedragen door de behandelaar én de patient.  De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren (vb.: bovenlip ca. 5 min. tot ca. 50 min. voor volledige benen of rug).

VEEL GESTELDE VRAGEN & ANTWOORDEN

Hoe groeit haar?

Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door: de groeifase = anagene fase, de overgangsfase = catagene fase en de rustfase = telogene fase. De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het lichaamsgebied.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De diodelaser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase (ca. 20%). Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. U mag rekenen op ca. 5 à 8 behandelingen. De eerste 4 behandelingen zullen met een tussenpauze van 6 tot 8 weken zijn, nadien van 6 tot 12 weken, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Zijn de resulaten definitief?

Ja, u mag een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen ca. 5 behandelingen. In sommige gevallen zullen er echter meer behandelingen nodig zijn (afhankelijk van de hoeveelheid haren bij aanvang van de behandeling). Onder invloed van hormomale invloeden in het lichaam is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling helaas niets veranderen. Een jaarlijks onderhoudsbeurtje is dan aanbevolen.

Is de diodelaser veilig?

Ja. De laserinstellingen zijn zeer nauwkeurig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De uiterst gekoelde kop (0,5 tot -4°C) is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls af te koelen. Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze mag dan ook als ‘enige’ ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration in de USA) de term ‘permanente haarreductie’ voeren. De Milesman diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik; CE 0120, DIN EN ISO 9001:2000 en DIN EN ISO 13485:2003.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie verdwijnt snel. Na de behandeling wordt er een verkoelende en verzachtende crème aangebracht. U kan uw normale bezigheid weer onmiddellijk hervatten. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties optreden, deze herstellen zich altijd weer vanzelf.

Wie kan met de diodelaser behandeld worden?

In principe alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen! Echter een paar uitzonderingen; lichte donshaartjes en harde witte (grijze) haren reageren minder goed op de laser omdat zij geen of bijna geen pigment bevatten.

Welke punten moet ik in acht nemen alvorens het starten met de laserbehandeling?

Ca. 3 weken voor de eerste behandeling NIET meer epileren, plukken of harsen. Alvorens het starten van de eerste behandeling moet het haar een minimale lengte hebben van ca. 2-3 mm, zo kunnen we het haar nauwkeurig beoordelen en de optimale instelling van de laser bepalen. Personen met chronische herpes (enkel bij behandeling van bovenlip of kin) zullen 1 week alvorens het starten van de behandeling een preventieve crème gebruiken (vb. Zovirax). Bij accute psoriasis, eczeem en acné kan er niet behandeld worden. Ook bij gebruik van self-tanningscrèmes kan er niet behandeld worden. Huiden die behandeld werden met chemische peelings, glycolzuur, CO2-laser, medische dermabrasie,... moeten een tussenpauze ondergaan van 6 tot 9 maanden alvorens het starten van een laserbehandeling. Bij inname van zware vitamine A preparaten of cortisonen op lange termijn is een laserbehandeling tijdelijk af te raden.